Vzdělání

Vzdělávání a zábava


Mnoho lidí si myslí, že vzdělání pro někoho není vůbec důležité. Jenomže podle mého názoru tohle je špatné. Vzdělání je podle mého názoru důležité. Vezměte si, kdybyste třeba chtěli být právníci anebo lékaři? To znamená, že vlastně budete muset mít nějakou školu. Budete muset mít lékařskou fakultu nebo něco podobného. Já samozřejmě jsem vždycky snila o tom, že budu také lékařka. Ale bohužel se mi to nikdy nepodařilo. Zůstala jsem jenom u gymnázia a potom už jsem šla pracovat. Protože moje maminka hodně onemocněla, a tak jsem se o ní musela starat.

Moc ráda čtu knihy.

Musela jsem také chodit do zaměstnání, abych měla více financí. Nakonec to dopadlo tak, že i když mě vzdělávání a věda moc baví, tak se to učím doma. Jenom tak pro sebe. Nedostanu žádný diplom nebo nějaké vysvědčení. Mě tohle ale vůbec nevadí. Mě jde spíše o to, abych já tohle měla všechno v hlavě. A nedělám to, násilím mě tohle opravdu hodně baví. Tak jsem si řekla, že když vzdělávání mě baví, tak vlastně mohu navštěvovat třeba občas jenom nějaké kurzy. Chodím momentálně na do dějepisného kurzu. Učíme se tam hlavně Rakousko Uhersko. A řeknu vám, že mě to moc baví.

Opakujte si učivo.

Je to na dvě hodiny týdně a povím vám, že i kdybyste vy o to měli zájem, tak rozhodně neváhejte. Znám také lidi, kteří třeba zase nemají vzdělání vůbec rádi a jsou rádi, že udělali základní školu. Raději prý mají peníze než nějaké vzdělávání. A pak ihned po základní škole jdou pracovat. Já se jim ale také na jednu stranu nedivím, protože třeba když jim nic jiného nezbyde, tak bohužel budou muset místo vzdělávání se a studia jít do práce. Já si myslím, že tohle je tak padesát na padesát, že někdo chce studovat, ale třeba na to nemá ani finance, někdo zase studovat nechce a má na to finance, ale raději chce znovu do práce. Jednoznačně někoho studium nebaví. Ale myslím si, že když se člověk vzdělává, že je to lepší úplně pro všechny. 

Empty Sidebar
You haven't added any widgets to your sidebar. You can add widgets by going to: Appearance > Customize > Widgets