Skládáme na koberci puzzle


Současná moderní elektronika sice poskytuje mnoho zábavy, ale velmi často se stává, že nás brzy omrzí a zatoužíme po něčem jiném, hmatatelném a tradičním. Kupříkladu počítačové letecké simulace nikdy nenahradí zalétávání modelů kluzáků na travnatém svahu a stejně tak virtuální Tetris nebo skládačka Puzzle se nevyrovnají opravdové Puzzle skládance s tisíci dílky. Docela odlišný je také poslech hudby ve sluchátkách Hi-Fi soustavy v porovnání s poslechem hudby na stařičkém gramofonu, odkud se ozývá to typické praskání gramodesek přejížděných hrací jehlou.

vlněný koberec

Jestliže také máte dost moderní techniky a chcete si užít zábavu tak, jako naši předkové, vytáhněte ze skříně gramofon a rozprostřete na koberec dílky Puzzle, doneste si makový závin a kávu a pusťte se do práce. Předtím to ale bude chtít koberec pořádně vyčistit. Jakákoli činnost přímo na koberci vás přímo propojí s jeho povrchem, a ruku na srdce – je ten váš čistý a voňavý tak, že by se z něj dalo i stolovat? Pokud jej vysáváte pouze běžným, pytlíkovým vysavačem, tak nepočítejte s tím, že bude za pár let stále jako nový. Vysavače nemají potřebný výkon, aby odstranily všechny vlasy a chlupy, zbytky kůže, zaschlý pot, drobné kousky potravin a žluklý tuk uvolněný z přípravy pokrmů.

dívka na koberci

kombinace prachu, mastnoty, potu a vzdušné vlhkosti vytváří mazlavé lepidlo, to obalí kobercová vlákna tak dokonale, že vysavač nasaje jen malou část a zbytek tu ponechá. Snadno se o tom přesvědčíte, pokud po vysávání koberce přejedete část jeho plochy navlhčenou houbičkou na nádobí – přilepí se na ni uvolněná mazlavá hmota a spolu s ní možná i vlasy a další nečistota, která ve finále vytvoří drobné žmolky. Dalším ukazatelem, že je třeba koberec důkladně vyčistit, je jeho odér, ten někdy připomíná nemyté bosé nohy. Jestliže tedy máte podezření, že váš koberec není zrovna v ideální kondici, povolejte na důkladné čištění vlněných koberců i jiných typů kobercové tkaniny profesionály.

Empty Sidebar
You haven't added any widgets to your sidebar. You can add widgets by going to: Appearance > Customize > Widgets